Atlético wint ruim, Borussia onderuit

Atlético Madrid heeft gisteravond in de Champions League met 4-0 gewonnen van Olympiakos Piraeus. Mandzukic scoorde een hattrick voor Atlético. Ibrahim Afellay begon in de basis bij de Grieken, maar werd in de rust gewisseld. De Madrilenen, vorig jaar verliezend finalist, staan door de zege met twaalf punten aan kop in groep A en zijn zeker van de volgende ronde. Juventus won met 2-0 van Malmö FF en klimt zodoende over de Grieken heen. De club uit Turijn staat nu tweede in die poule. Affelay was niet de enige Nederlander die een slechte avond beleefde. Wesley Sneijder werd met Galatasaray uitgeschakeld. Galatasaray moest op zijn minst een punt behalen om uitzicht te houden op Europese overwintering, maar de Turken verloren in Brussel met 2-0 van Anderlecht. In Londen was Arsenal te sterk voor Borussia Dortmund: ook daar werd het 2-0.

    • NRC