Atlético naar volgende ronde

Chancel Mbemba van Anderlecht viert zijn goal tegen Galatasaray. Foto Reuters

In de Champions League moet nog één speelronde worden afgewerkt, maar elf van de zestien clubs in de achtste finales zijn al bekend. De meeste spanning zit in groep E, waar AS Roma, Manchester City en CSKA Moskou allemaal nog kans maken op de tweede plek achter Bayern München. Alle ploegen hebben vijf punten. Atlético Madrid (na winst op Olympiakos), Bayer Leverkusen (ondanks verlies tegen Monaco) en Arsenal (na winst op Dortmund) voegden zich gisteren bij de acht teams die al zeker waren van een vervolg in de Champions League: Real Madrid, Borussia Dortmund, Bayern München, Paris Saint-Germain, FC Barcelona, Chelsea, FC Porto en Sjachtar Donetsk. In groep D is zelfs de strijd om de derde plaats al beslist. Anderlecht weet dat het na de winter mag uitkomen in de Europa League, na een zege van 2-0 op het Turkse Galatasaray. In groep F strijdt Ajax over twee weken met Apoel Nicosia om de derde plek. (Novum)