Barbara van Beukering weg bij Het Parool

Barbara van Beukering, hoofdredacteur van Het Parool, verlaat na 7,5 jaar de krant. Van Beukering (48) zal bij de Belgische eigenaar De Persgroep een nieuw digitaal initiatief gaan leiden.

Dat heeft Het Parool vanmorgen bekendgemaakt. Van Beukering voerde bij de krant een aantal restylingen door. Het accent lag daarbij op culinaire zaken, winkels en lifestyle. Barbara van Beukering werkte voordat ze hoofdredacteur bij Het Parool werd, als chef bij het Volkskrant Magazine en het tijdschrift BLVD.

Onder haar bewind ruimden vijf adjunct-hoofdredacteuren het veld. Intern was er kritiek op haar functioneren.

De betaalde oplage van de krant stond de afgelopen tien jaar onder druk. Volgens De Persgroep heeft Het Parool nu een oplage van 72.000.

„Ik vervul het hoofdredacteurschap nog altijd met bijzonder veel genoegen, maar ik ben er geen voorstander van ergens langer te blijven dan noodzakelijk. Het is tijd voor iets nieuws”, zegt ze op de website van Het Parool. Ze zegt ervan overtuigd te zijn dat ondanks de dalende oplages van kranten „altijd behoefte zal zijn aan kwaliteitsjournalistiek, die duiding geeft en met kennis van zaken is opgeschreven”.

Barbara van Beukering heeft vanmorgen de redactie van Het Parool ingelicht over haar nieuwe functie. Adjunct-hoofdredacteur Ronald Ockhuysen neemt vanaf 1 januari haar taken voorlopig over.