Weer doden door witte heroïne

Twee Britse toeristen van 20 en 21 jaar zijn dinsdag dood in hun hotelkamer in Amsterdam-Zuid aangetroffen. De dood van de mannen heeft zeer waarschijnlijk te maken met het snuiven van witte heroïne die vermoedelijk is aangeschaft als cocaïne. De politie meldt dat uit een spoedtest is gebleken dat de drugs die werden aangetroffen dezelfde samenstelling hadden als de heroïne die bij eerdere onderzoeken werd gevonden. Eind oktober overleed een Britse man van 21 na het snuiven van witte heroïne. Andere gebruikers werden onwel: ze zakten in elkaar op straat en moesten worden opgenomen in het ziekenhuis. De slachtoffers kunnen zich meestal niet meer herinneren wat er gebeurd is. De politie vermoedt dat de gevaarlijke drugs worden verkocht door één dealer. Waarom is niet duidelijk: de straatprijs van witte heroïne ligt vijftig tot honderd procent hoger dan die van cocaïne. Sinds eind oktober informeert de GGD hotels en clubs waar veel jongeren komen. Ook werden matrixborden geplaatst op het Leidseplein en Rembrandtplein om toeristen te waarschuwen. De GGD gaat nu ook hotels buiten het centrum informeren.