Ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum is failliet

Ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum gaat deze week dicht. Stichting Zorggroep Pasana, waar De Sionsberg onder valt, vraagt vandaag het faillissement aan. De instelling zal deze week nog de deuren sluiten, zo meldt Omrop Fryslân.

Door het faillissement raken 260 medewerkers hun baan kwijt. Patiënten worden ondergebracht bij andere ziekenhuizen. Wat er met het ziekenhuis zelf gebeurt, is nog niet duidelijk.

Het ziekenhuis in Dokkum verkeerde al een paar jaar in de problemen. Er werden grote verliezen geboekt, wat volgens de directie zou zijn gekomen doordat patiënten het ziekenhuis links lieten liggen. Het ziekenhuis heeft een schuld van 40 miljoen euro. Vorig jaar bleek al dat eenderde van het personeel ontslagen zou worden.

Een mogelijk oplossing was een fusie met ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten, maar dat is dus niet gelukt. Er wordt nu gekeken naar een doorstart van sommige onderdelen van Zorggroep Pasana. Naast De Sionsberg heeft Pasana namelijk ook een tak die zich toespitst op ouderenzorg. Voor dat onderdeel zou een geïnteresseerde partij zijn. De directie wil nog niet zeggen om welk bedrijf het gaat.