Wielercriterium Stiphout houdt op te bestaan

Het peloton raast voorbij in Stiphout, tijdens de profronde van 2012. Foto ANP / Robin van Lonkhuijsen

De Profronde van Stiphout is niet meer. Door het afhaken van vier belangrijke sponsors houdt het wielercriterium in het Brabantse kerkdorp op te bestaan. Dat meldt de organisatie vandaag aan het Eindhovens Dagblad.

De wielerkoers vond traditioneel plaats twee dagen na de Ronde van Frankrijk en ging er prat op de Tourwinnaar op de deelnemerslijst te hebben staan. De Italiaan Vincenzo Nibali, dit jaar de beste in de Tour, was op 29 juli de laatste winnaar die in Stiphout reed. Hij won toen het criterium.

“Wij zijn hier heel erg verdrietig van, maar ons restte geen andere keuze”, licht voorzitter John Colen van de Stichting Stiphout Wielerevenementen toe in de krant. “Het was onverantwoord om door te gaan. Dan kun je beter nu stoppen dan op het moment dat je helemaal door je financiële reserves heen bent.”

Andere winnaars van het beroemde rondje om de kerk waren Chris Froome, Lance Armstrong, Greg Lemond, Joop Zoetemelk en Jan Ullrich. (Novum)

Uit de oude doos: