Leeuwenpak uit The Wizard of Oz voor 3 miljoen dollar

De piano uit Casablanca mag tijdens een recente veiling van Hollywoodmemorabilia dan het meeste opgebracht hebben, bijna 3,5 miljoen dollar, het leeuwenpak uit de al even beroemde filmklassieker The Wizard of Oz (1939) was een goede tweede. Het door acteur Bert Lahr gedragen pak, met een naar Lahrs gezicht gemodelleerd hoofd, werd voor 3 miljoen dollar (2,4 miljoen euro) verkocht door veilinghuis Bonhams in New York. Een door Lahr gesigneerde foto van hem in dit kostuum ging de deur uit voor bijna 5.000 dollar. Tijdens de veiling werden 378 voorwerpen verkocht, van het ‘final screenplay’ van Casablanca (opbrengst: ruim 68.000 dollar) tot de door Rita Hayworth gedragen jurk uit de film noir-klassieker Gilda (1946). Ook die bracht een aardig bedrag op: 161.000 dollar.