Twee FBI-agenten neergeschoten in St. Louis, nabij Ferguson

Agenten proberen de situatie in Ferguson onder controle te krijgen. Foto ANP/EPA/Tannen Maury

In St. Louis zijn twee agenten van de FBI neergeschoten. Het is nog niet duidelijk of de schietpartij iets te maken heeft met de problemen in Ferguson, dat een voorstad van St. Louis is. Daar is het al een paar dagen zeer onrustig.

Volgens lokale media zou de schietpartij rond 3.15 lokale tijd hebben plaatsgevonden. De agenten gingen poolshoogte nemen bij een gebarricadeerd huis waar iemand zich had verschanst. Het is nog onbekend wat er vervolgens is gebeurd. De twee agenten verkeren niet in levensgevaar:

Twitter avatar ksdknews KSDK NewsChannel 5 “2 FBI agents were shot while on a barricaded subject call-out. They suffered non-life threatening injuries.” reports St. Louis Co PD

De schietpartij vond plaats nabij Ferguson, een voorstad van St. Louis waar het sinds eergisteren zeer onrustig is wegens de zaak rondom Michael Brown:

Twitter avatar jonswaine Jon Swaine Near Ferguson RT @ksdknews 2 FBI agents shot at a home in Hillsdale, intersection Monroe and Hanley. Unknown conditions says St. Louis Co PD

De Afro-Amerikaanse tiener werd in augustus doodgeschoten door de blanke agent Darren Wilson. Een volksjury bepaalde eergisteren dat Wilson niet vervolgd hoeft te worden, waarna er rellen in Ferguson uitbraken. Ook vannacht was de sfeer in de stad zeer gespannen en verrichte de politie 45 arrestaties. De Nationale Garde is in het gebied aanwezig met meer dan tweeduizend reservisten.

Wilson heeft tegenover ABC een interview gegeven waarin hij zich verdedigt en stelt dat hij het ging om noodweer. Dat interview staat nu online.

    • Philippus Zandstra