Drie jihadverdachten opgepakt

Foto ANP

De politie heeft gisteren drie mannen uit Arnhem en Doesburg aangehouden op verdenking van terrorisme. Ze zouden zich hebben willen aansluiten bij de aan Al-Qaeda gelieerde groepering Jabhat al-Nusra, volgens het Openbaar Ministerie. Het gaat om twee 26-jarigen en een 30-jarige verdachte. Een van de twee verdachten uit Arnhem was eerder al in Syrië en is „verbonden” aan al-Nusra. Het OM verdenkt een andere verdachte van het leveren van financiële steun aan jihadstrijders in Syrië. Een van de verdachten uit Arnhem ontdekte eerder deze maand afluisterapparatuur van opsporingsdiensten bij zijn huis, volgens zijn advocaat. De apparatuur is ingeleverd bij de politie. In het onderzoek zijn op 30 oktober in Arnhem, Eindhoven, Doesburg en Rotterdam al woningen van verdachten doorzocht. Daarbij werd beslag gelegd op computers, tablets, mobiele telefoons en andere gegevensdragers. Van zes verdachten zijn paspoorten in beslag genomen. (NRC)