Overal een knop voor

Met dikke handschoenen aan heeft het meestal geen zin om op je smartphone te frunniken. Voor die situaties is nu op crowdfundingsite Indiegogo een fysieke knop ontwikkeld: de Flic. Het is een losstaande knop (formaat euromunt) die op elke ondergrond blijft plakken. Zodra je ’m indrukt activeert de knop een functie op je smartphone, zoals de wekker uitzetten of een voorgeprogrammeerde sms naar je vrienden sturen. Elke Flic kan drie functies onthouden (klik, dubbelklik of lang indrukken). Nuttig in situaties als je geen tijd hebt om je telefoon te pakken, te ontgrendelen en een app te openen. Zoals op je dashboardkastje in de auto, zodat je met een druk op de knop automatisch een sms’je verzendt. En hoe ‘smarter’ je huis is, hoe handiger dit van pas komt: dan kun je de Flic ook als lichtknop gebruiken, of de deur ermee openen (als je een smartlock hebt). De Flic werkt via een Bluetoothconnectie met je smartphone en moet daarom binnen 50 meter in je buurt blijven. Ze zijn populair, je hebt nog 39 dagen om ’m te bestellen.

    • Charlotte van ’t Wout