Onderzoek naar tv-opname Torentje

De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) gaat onderzoeken of er strafbare feiten zijn gepleegd bij tv-opnames voor het VPRO-programma Lubach op Zondag. In de uitzending van afgelopen zondag liet presentator Arjen Lubach duidelijk herkenbare beelden zien van het Binnenhof en het Torentje, de werkkamer van premier Rutte. „Wij dragen graag bij aan het helder krijgen van de regelgeving omtrent drone-activiteiten”, zei Lubach. „Hoe ver mag je gaan?” Een man die onlangs de Utrechtse Domtoren filmde met een drone, hangt 8.000 euro boete boven het hoofd. In Nederland mogen drones niet boven bewoond gebied vliegen. De RVD wil aangifte doen als er bewijs is dat een drone is gebruikt voor de VPRO-opnames. Van afstand foto’s maken van het Torentje mag, met een klein vliegtuigje boven het Binnenhof vliegen is verboden. (NRC)