Drie opgepakt, een voorlopig vrijgelaten

De politie heeft gisteren in Arnhem en Eindhoven na maandenlang onderzoek drie mannen aangehouden op verdenking van terrorisme. Ze zouden zich volgens het Openbaar Ministerie hebben willen aansluiten bij de aan Al-Qaeda gelieerde groepering Jabhat al-Nusra. Het gaat om twee 26-jarige verdachten en een 30-jarige. Een 26-jarige Arnhemmer was eerder al in Syrië en is „verbonden” aan al-Nusra. Het OM verdenkt een andere verdachte van het leveren van financiële steun aan jihadstrijders in Syrië. Gisteren werd ook bekend dat de 19-jarige Syriëganger Aïcha wordt vrijgelaten uit haar voorarrest. Dat besloot de onderzoeksrechter in Maastricht. De tiener blijft nog wel verdacht van deelname aan een terroristische organisatie. Ze keerde vorig week terug, nadat haar moeder haar zou hebben gered.