Stedelijk Museum Schiedam in financiële problemen

None

Het Stedelijk Museum Schiedam is in acute financiële problemen gekomen en heeft een krediet van 450.000 euro gekregen van de gemeente. Het museum had een betalingsachterstand van een half jaar bij de gemeente en daarnaast een tekort van ruim 2 ton. De problemen waren zo urgent dat het museum de salarissen van het personeel niet meer kon betalen. Het museum moet de lening voor 1 maart afbetalen. De oppositie is het niet eens met het besluit. Andreas Rose van Gemeentebelangen Schiedam: „Wat ons betreft moet het museum de broekriem aantrekken of sluiten.” Het college van B en W had de gemeenteraad moeten raadplegen voor het besloot meer dan een ton uit te lenen. Maar volgens het college was daarvoor geen tijd. Rose meent dat sprake is van een „opzetje”. „Het museum heeft al eerder gevraagd om een huurverlaging van 450.000 euro. Laat dat nu toevallig het bedrag zijn dat het nu als krediet krijgt.” (NRC)