En de opkomst was hoog

AP photo / Mukhtar Khan
AP photo / Mukhtar Khan

Inwoners uit Kashmir, in India, staan in de kou te wachten om hun stem uit te brengen voor de lokale verkiezingen. Zij laten zich niet tegenhouden door separatistische moslimorganisaties die opriepen tot een boycot. Deze organisaties willen de Indiase soevereiniteit over Kashmir niet erkennen. De regio is verdeeld tussen Pakistan en India en beide landen claimen dat de gehele regio Kashmir hen toebehoort.

Hoewel het koud was en het weer slecht was, heeft dat weinig stemgerechtigden ervan weerhouden te gaan stemmen, meldde de verkiezingscommissie. De opkomst was hoog met 70 procent. Pro-Indiase partijen vinden de verkiezing goed voor de ontwikkeling in de regio. Separatisten zeggen echter dat de verkiezingen illegaal zijn: het gebied zou onterecht militair bezet worden. De afgelopen dagen werden honderden activisten en separatistische leiders opgepakt.