Dit schrijven andere media vandaag

Foto AP

Wat zijn de belangrijkste zakelijke verhalen van andere media vandaag? Lees het hier en je bent in een keer bij.

Weer ontslagen binnen bank- en verzekeringswezen

Er komt weer een ontslagronde aan bij de ING. De zesde in zes jaar, schrijft de Volkskrant. De komende drie jaar verdwijnen er 2775 voltijdsbanen bij de bank.

De krant pakt er de cijfers sinds 2008 bij en berekende dat de ING in die tijd zeker elfduizend banen heeft geschrapt. Een deel daarvan is afkomstig van het nog af te splitsen Nationale Nederlanden. De aankondiging van de bank is de laatste in een lange reeks in de branche.

ABN Amro maakte onlangs bekend voor de vierde keer banen te schrappen, evenals Aegon, SNS Reaal en Achmea. Volgens de UWV daalt de werkgelegenheid in de financiële sector sneller dan in andere branches. En de toekomst ziet er ook niet veel rooskleuriger uit. Vakbonden trekken nu aan de bel. Hoewel het verlies van banen niet verrassend is door de toenemende automatisering en digitalisering van het betaalverkeer, komen deze aantallen ontslagen als een grote verrassing.

Franse stations krijgen ook 2theloo’s

2theloo opent 44 toiletten op grote Franse treinstations, meldt de Telegraaf. Het is na Shell weer een grote klant die het toiletbedrijf binnenhaalt.

Op Wereld Toiletdag schreef NRCQ al over de internationale uitbreiding naar Parijs. Daar kunnen inwoners en toeristen in hoge nood binnenkort hun behoefte doen op plekken bij de Eiffeltoren of de Champs-Elysees.

Frankrijk is zeker niet het laatste land dat 2theloo wil veroveren. Er staan al toiletwinkels in Hongarije, Polen, Duitsland en Oostenrijk. Over een jaar wil het bedrijf ook uitbreiden naar Latijns-Amerika.

Bijzondere persconferentie in Dokkum

Morgen moet uitwijzen hoe erg het ervoor staat met Ziekenhuis de Sionsberg in Dokkum. Om 10 uur houdt het een persconferentie over het dreigende faillissement, schrijft RTL Nieuws.

Het aanstaande faillissement van een ziekenhuis is bijzonder. Dat gebeurt vrijwel nooit. Afgelopen maandag maakte de Sionsberg al bekend een opnamestop in te voeren en gisteren liet het werknemers weten vrijdag mogelijk uitstel van betaling aan te vragen.

Volgens RTL is het dreigende faillissement een teken van ‘de andere, koudere wind die er in de Nederlandse zorg waait’. Want de Sionsberg is waarschijnlijk niet het laatste ziekenhuis dat bankroet zal gaan de komende jaren.

    • Hans Klis