Dit is geen satire, maar toch kan je er wel hardop om lachen

None

24,95 euro

2

Even was er de twijfel. Is dit satire? Toch niet, deep democracy bestaat echt. Het gaat in het boek over een ‘neutraliteitsdans’, een ‘gesprek op voeten’ en een ‘inclusievere sfeer’. De essentie is overigens helemaal niet zo mal. Het is een pleidooi om de minderheid in een team te waarderen en mee te krijgen in de besluitvorming. Deep democracy wil niemand uitsluiten. Je kunt je afvragen hoe realistisch en effectief dat is. Je kunt je afvragen wat er overblijft van de autoriteit van de baas die bij de ‘check-in’ zijn ‘mens-zijn’ toont. Maar goed, volgens deze theorie behoren wij, de criticasters, tot de groep die te makkelijk uitsluit. Het zij zo. Toch nog een extra bal voor de vele malen dat we hardop moesten lachen.