Ajax verliest van Paris Saint-Germain

foto ap

Ajax heeft gisteren met 3-1 verloren van Paris Saint-Germain in de Champions League. Opmerkelijk in de eerste helft waren enkele harde overtredingen. Vooral die van Gregory van der Wiel op Nicolai Boilesen was fors, waardoor de aanvoerder van Ajax al na tien minuten geblesseerd het veld verliet. PSG ging met een 1-0 voorsprong de rust in, door een goal van Edison Cavani. In de tweede helft was het bij Ajax’ eerste doelpoging raak. Davy Klaassen kopte de bal strak binnen. De hoop die ontstond na de gelijkmaker was snel verdwenen, enkele minuten later was het Zlatan Ibrahimovic die de 2-1 maakte, gevolgd door de tweede treffer van Cavani. Ajax kan de volgende ronde niet meer bereiken maar nog wel instromen in de Europa League. Dan moet de ploeg op 10 december thuis winnen of gelijkspelen tegen Apoel Nicosia.

    • NRC