Briwat met kip van Sadia

Sadia Toub is de moeder van tv-kok Mounir Toub. Haar eigen vader was chef-kok en Mounir is dus eigenlijk in de voetsporen van zijn opa getreden. In Melk & Dadels deelt Sadia onder andere haar recept briwats. Haar zussen in Marokko maken ook zulke kippasteitjes, maar die van haar zijn onbetwist de lekkerste.

Verhit een scheutje olie in een pan en bak hierin de kip en de ui goudbruin. Doe de specerijen en groene kruiden bij de kip en bak kort mee. Voeg zout naar smaak en 1 dl water toe en laat zachtjes gaar koken. Bak intussen de amandelen goudbruin in een laagje olie, schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de rozijnen toe aan het kookvocht van de kip. Haal de kip uit de pan en laat even afkoelen. Pluk het kippenvlees in kleine stukjes van de botten en gooi de botten vervolgens weg. Doe het kippenvlees terug in de pan met saus en rozijnen. Laat de saus afkoelen. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep wat van het kipmengsel in het midden van een plakje bladerdeeg en vouw de puntjes naar elkaar toe. Bestrijk de bladerdeegdriehoekjes met ei en garneer met amandelen. Leg de briwat op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de briwat in het midden van de hete oven in ca. 15 minuten goudbruin en gaar. Serveer warm.