Bloemen bij je thuisbezorgd

Elke week belicht nrc.next een start-up met potentie. Deze week: een bloemenabonnement

Bedrijf: Bloomon Oprichter: Patrick Hurenkamp (30) en Bart Troost (30) Medewerkers: 15

None

Leuk, natuurlijk, bloemen. Maar als je al net je handen vol hebt met boodschappentassen is het gewoon niet zo praktisch om dan ook nog eens een bos bloemen mee naar huis te sjouwen. De start-up Bloomon, sinds vorige week online, heeft een oplossing: een bloemenabonnement.

Hoe werkt het?

Op de site kies je voor een bepaald abonnement: de grootte van de bos (3 formaten) en de bezorgfrequentie: wekelijks, tweewekelijks of maandelijks. De bloemen worden op dinsdag of donderdagavond aan huis bezorgd. Welke bloempjes je precies krijgt is een verrassing. Wel zijn ze alvast afgesneden. Ze bezorgen in heel Nederland, betalen doe je met iDEAL of creditcard.

Waarom wil je dit?

De bloemen gaan van de kweker direct naar Aalsmeer waar ze tot boeketten gebonden worden en vanaf daar rondgebracht. Bloomon haalt dus de tussenschakel – bloemist of benzinestation – ertussenuit. Daardoor heb je kans dat ze net wat verser zijn, omdat je zeker weet dat ze niet al een dagje of twee in een bloemenstalletje in een emmer hangen.

Kon dit nog niet?

Via internet kun je al wel boeketten bestellen – denk aan Fleurop, die boeketten laat samenstellen door een lokale bloemist. Maar ’s avonds aan de deur je bloemen ontvangen? Nieuw.

Wat is het verdienmodel?

Ze verdienen aan het verschil tussen inkoop en verkoop. Een boeket kost 15, 20 of 25 euro per keer, inclusief bezorgkosten.

Wat zijn de toekomstplannen?

Ze willen binnen twee jaar 100.000 boeketten verzenden. Om dat te doen hebben ze startkapitaal opgehaald bij investeerders. Oprichter Hurenkamp heeft ervaring: hij was ook mede-oprichter van Hellofresh.

    • Charlotte van ’t Wout