Alsof ik ook dood was

None

In 2012 kwam de verloofde van Sarah Treanor om het leven bij een tragisch helikopterongeluk. Haar verdriet verwerkt zij met het wekelijks fotograferen van zelfportretten. „In het begin wist ik niet waarom”, schrijft zij op haar website. „Het enige dat ik wist was dat ik mezelf wilde zien. Het voelde alsof ik ook dood was gegaan, de beelden leverden het bewijs dat ik nog steeds leefde.” In de zwart-wit beelden van de serie Still, Life laat de fotografe zichzelf zien in uitbarstingen van rauwe emotie en zit ze soms, letterlijk, onder de modder. Het levert gevarieerde beelden op. In haar blog omschrijft Treanor de motieven achter de veranderende zelfportretten.

In week 24 van haar verwerkingsproces maakte zij Veiled, een foto waarin ze achter een scherm te zien is. Voor Treanor symboliseert dit de waas die over haar leven trok na de dood van haar geliefde, die haar de simpelste dingen deed vergeten, zoals het betalen van rekeningen.