In beeld

Woedende reacties op uitspraak Ferguson

De agent die deze zomer de 18-jarige Michael Brown doodschoot, wordt niet vervolgd. Dat heeft een volksjury vannacht na lang beraad besloten. Sindsdien zijn er, net als deze zomer, rellen gaande: er worden winkels geplunderd, gebouwen in brand gestoken en er zijn schoten gelost. Het doodschieten van Brown - een donkere jongen - door de blanke agent Wilson, heeft volgens demonstranten te maken met een diepgewortelde ongelijkheid tussen blanken en zwarten. Van de 21.000 inwoners van Ferguson is zo’n tweederde niet-blank. Een kwart leeft onder de armoedegrens, terwijl het landelijke gemiddelde op 15 procent ligt. Het nabijgelegen St. Louis is de op vijf na meest gesegregeerde stad in de Verenigde Staten. Maar de onrust na de uitspraak beperkt zich niet tot Ferguson alleen: ook op andere plekken, zoals in New York of Los Angeles, wordt gedemonstreerd.
Reuters / Jim Young
Een brandend gebouw in Ferguson.
Reuters / Jim Young
De moeder van de doodgeschoten jongen Michael Brown, Lesley McSpadden (de tweede van rechts), voor het politiegebouw in Ferguson.
AP / Robert Cohen
Ferguson.
AFP / Jewel Samad
Journalisten staan rond een demonstrant die door een megafoon spreekt, voor de bekendmaking van de uitspraak van de volksjury.
AP / John Minchillo
De politie neemt positie in in Ferguson.
AFP / Jewel Samad
Een demonstrant op Times Square.
Reuters / Carlo Allegri
Met traangas probeert de politie de straten van Ferguson schoon te vegen.
AP / Charlie Riedel
Plundering van een supermarkt.
AP / Jeff Roberson
Demonstranten in Ferguson vluchten voor de politie.
AFP / Jewel Samad
Een demonstrant is behandeld nadat ze aan traangas is blootgesteld.
Reuters / Andrees Latif
Dominee K.W. Tulloss (voor) en activist Najee Ali tijdens een demonstratie in Los Angeles, Californië.
Reuters / Jonathan Alcorn
President Barack Obama geeft een persconferentie na de uitspraak van de volksjury. Hij riep op tot een vreedzaam protest.
AP / Manuel Balce Ceneta