Verkeerschaos op A12 bij Utrecht na vondst dode

Een file op de A12 in 2012.
Een file op de A12 in 2012. Foto ANP/Lex van Lieshout

Vanochtend is op de A12 nabij Utrecht bij het knooppunt Lunetten een dode op de snelweg gevonden. Sindsdien is de hoofdrijbaan van de A12 richting Den Haag afgesloten voor politieonderzoek, met grote files tot gevolg.

Volgens RTV Utrecht werd het lichaam vanochtend om zes uur ‘s ochtends aangetroffen. Over de toedracht is nog niets bekend. Het afsluiten van de hoofdrijbaan heeft voor grote files aan de oostkant van Utrecht gezorgd. Niet alleen op de A12 (rond 08.30 uur 17 kilometer file), maar ook op de A27 (20 kilometer file) en A28 (21 kilometer file) staat het verkeer stil. De vertraging is inmiddels meer dan een uur.

Verkeer wordt aangeraden om te rijden via Amsterdam. Het politieonderzoek is inmiddels afgerond, maar er moet nog worden opgeruimd op de snelweg. Volgens de verkeersinformatiedienst (VID) wordt de A12 rond 09.30 uur weer vrijgegeven.

    • Sam de Voogt