Verhalen van de achterkant

None

Op ‘We Never Met’ lezen Instagram-gebruikers verzonnen verhalen over mensen die ze niet kennen. Het project van Alex Mendes en Hugo Catraio verzamelt foto’s van mensen overal ter wereld, die altijd vanaf achteren zijn genomen . Wat zeggen ruggen over een persoon?, vragen de twee creatievelingen van modehuis Ogilvy in Londen zich af. Door bij de foto’s zelfbedachte teksten te plaatsen, probeert We Never Met ook te spelen met de toeschouwer, vertelt Mendes aan Fast Company. „We laten geen gezichten zien zodat we nieuwe identiteiten kunnen scheppen. Het is fantastisch om te zien hoe een achtergrondverhaal van een enkel zinnetje de manier waarop we een persoon bekijken compleet verandert.” Zo verandert een foto van een vrouwelijke backpacker plots door haar opsomming van haar hele reis in een woord (‘magneten’) of het beeld van een een man die uitkijkt over de Middellandse Zee en denkt aan de rol van het spel Candy Crush Saga in zijn leven.