Seks in de lift, en andere sterke verhalen van de Hotelvrijmibo

Bo&Caro gaan elke dag naar een bedrijf. Ze zijn bij aandeelhoudersvergaderingen, productpresentaties of vrijdagmiddagborrels en willen graag weten: wie is hier belangrijk?

Wat: Hotelvrijmibo, een borrel voor hotelpersoneel, in de Beurs van Berlage

Wie: 800 Hotelmedewerkers, onder wie: de organisatoren Jacob de Graaff en Melle Pegman, Danny Erich en Theo van Maris van Hotel Pulitzer, Floortje Eterman van NH Amsterdam Zuid, Melle van Uden van Starwood Hotels, René Wildeman - voormalig directeur van hotel De Roode Leeuw

Gezicht in de plooi en altijd een vriendelijk ‘goedemorgen’. Hotelmedewerkers beschikken over Oscarwaardige acteertalenten, zeggen ze zelf. Moet haast wel. Melle van Uden van Starwood Hotels: “Wat wij ook zien en horen – we blijven altijd netjes.” Korte stilte.

“Ja. Wij zíen en hóren dingen. Dat wil je niet weten.”

O, jawel.

Vanavond, tijdens de zevende editie van de Hotelvrijmibo, mag Amsterdams hotelpersoneel eindelijk even ontspannen. Kletsen met de concurrentie. En telefoonnummers uitwisselen. Maar toch vooral sterke verhalen.

Een top drie van de meest gehoorde verhalen

1. Seks in de lift

Jacob de Graaff, van – onder meer – Grand Hotel Krasnapolsky en het Radisson SAS:

“We doen dan natuurlijk alsof we niets gezien hebben. Maar het is altijd vrij gênant wanneer de liftdeuren opengaan en deze – vaak wat beschonken - hotelgasten nog niet helemaal klaar zijn.”

Luister ook naar NRC Q’s Liftgeheimen. Elke week een íetwat gevoelige kwestie die je liever niet met de rest van kantoor deelt.

2. De hotelkamerkluizenaar

Minder hilarisch, maar schijnt voor te komen in elk hotel: de hotelkamerkluizenaar. “Dat is iemand die incheckt voor langere tijd en dan langzaam doordraait”, zegt De Graaff. Die draait de deuren op slot, komt niet meer naar buiten en moet uiteindelijk met hulptroepen de kamer uitgezet worden.

“Dit zijn mensen die psychisch niet in orde zijn.”

3. Blote man op de gang

Melle Pegman, van - onder meer - het Hilton Amsterdam:

“Geen idee waarom, maar het zijn altijd mannen die zichzelf buitensluiten en vervolgens naakt naar beneden moeten voor de reservesleutel. Nooit eens een leuke vrouw.”

Maar goed. Daar hebben ze het natuurlijk alleen vanavond over. Uw privacy is uiteraard geheel gewaarborgd. Houd die liftdeuren alleen even in de gaten. Zouden ze waarderen.

    • Bo van Houwelingen & Caroline van Keeken