Saaie ruimtegame

Een ruimteschip, lasers, bommen en astroïden. Op het eerste oog de ingrediënten voor een succesvolle ruimtegame. Alpha Wave voldoet echter niet aan de verwachtingen. Hoewel de graphics gelikt zijn, is het format saai. De gebruiker moet met behulp van twee knoppen bewegen over het speelveld. Terwijl hij of zij dat doet schiet het ruimteschip asteroïden kapot. Met een speciale bom kunnen alle vallende stenen weggevaagd worden. Hoe langer gebruikers spelen, hoe moeilijker het ontwijken en vernietigen van brokstenen wordt. Met deze spelelementen toont Alpha Wave van ontwikkelaar Hardline Studios zich niet van zijn meest originele kant. Gebruikers moeten 1,25 euro neerleggen voor een spelervaring die gedateerd is en ondanks de fraaie graphics heel saai is. Een pluspunt: er zijn geen in-app aankopen, want meer dan het bovenstaande bedrag moeten mensen niet uitgeven aan deze ongeïnspireerde game.

    • Hans Klis