Pas op! Euroshopping

Dringende prijsmededeling! Mevrouw Jansen, u werd daarnet als een officiële cash geldwinnaar getrokken en bevestigd! Wij hebben al meerdere malen geprobeerd u telefonisch te bereiken! Bevestiging telefoongesprek over geldtransfer van 9.500,00 euro!

Wie zo’n brief in de bus krijgt, is al bijna aan de haak geslagen door het bedrijf Euroshopping. De betreffende mevrouw werd geadviseerd geen tijd te verliezen en zo snel mogelijk aan te geven hoe ze het geld wilde ontvangen. Daartoe dient ze de „cash geldopvraag op het bestel-/windocument” op te sturen.

De Reclame Code Commissie, bij wie mevrouw Jansen zich beklaagt, stelt vast dat de 9.500 euro de totale winsom is, waarin mevrouw Jansen hooguit een aandeel kan krijgen. Als ze maar genoeg ‘cash geld opvragingen’ opstuurt. De deelnemer moet dan eerst geld inleggen. Volgens de betalingsvoorwaarden is Euroshopping bij een inleg van 2 euro of minder niet verplicht uit te betalen. Kassa dus.

Onduidelijk, dubbelzinnig, misleidend en oneerlijk luidt het oordeel. En aangezien Euroshopping vaste klant is bij de klachtinstantie, stuurt de RCC een ‘Alert’-uitspraak om het publiek te waarschuwen. Tegen Euroshopping.

Tips? Mail naar ecorecht@nrc.nl