Kingpin

Vincent D’Onofrio is eindelijk officieel aanwezig op Twitter. Eind oktober opende hij zijn account, maar pas vorige week kreeg hij het felbegeerde blauwe vinkje achter zijn naam. Dat vierde de ster van Law & Order: Criminal met een belofte om vragen van volgers „binnen 24 uur” te beantwoorden, schreef hij 17 november. Hij heeft pas een kleine 14.000 volgers, dus veel vragen heeft D’Onofrio nog niet gehad. Maar met zijn rollen in de nieuwe Jurrassic Park-film (Jurassic World) en Netflix-superheldenserie Daredevil, die beide volgend jaar verschijnen, zullen dat er snel meer worden. Veel kan hij uiteraard niet kwijt over deze projecten, de geheimhouding rond Daredevil is extreem, maar D’Onofrio doet zijn best. Dat de serieuze maar goedlachse acteur actiever is geworden op Twitter heeft waarschijnlijk te maken met de voorbereidingen rond de groots aangekondigde superheldenserie, een waar eigenaar Marvel Comics komend jaar groot mee wil gaan uitpakken.