De komische ‘trailer’ voor de horror die Black Friday heet

Screenshot

Over een paar dagen is het weer zover. Dan zal menig Amerikaan voor het kraaien van de haan opstaan om voor zijn lievelingswinkel in de rij te gaan staan. Wat er precies gebeurde nadat die winkel zijn deuren opende, zal hij zich later misschien amper herinneren. Het was chaos. Het was Black Friday.

We schreven op deze site al eerder over de ‘verschrikkingen’ van de dagen van uitverkoop die beginnen op de dag na Thanksgiving, oftewel op de vierde vrijdag van november. Het schreeuwen, duwen, trekken, schelden en soms zelfs geweld tijdens deze opening van het winkelseizoen voor de kerstdagen is berucht.

Zo schreven we in 2011 over een Walmart waar korting op tupperware leidde tot massahysterie:

Die enigszins bevreemdende taferelen kun je elk jaar weer laten zien. De mensen van Nacho Punch gaven aan de alom omschreven horrorscenario’s net een andere, komische draai. Zie hieronder de ‘trailer’ voor de horrorfilm die Black Friday heet. En kijk uit, want: ‘ALL SALES ARE FINAL!’

Misschien is het om bovenstaande scenario’s te voorkomen, dat veel grote winkelbedrijven dit jaar een week van tevoren begonnen met hun ‘pre-Black Friday’ uitverkoop.

    • Laura Klompenhouwer