Jonge musici in New York

Als beginneling in het vak omschrijft Lisa Leone zichzelf als afwachtend en economisch. Ondanks de onervarenheid die haar weerhield brutaal foto’s te schieten, leverde het de fotografe indrukwekkende beelden op. Hoe anders zijn de portretten te omschrijven van piepjonge musici als Snoop Dogg, Mary J. Blige, Lauren Hill en Grandmaster Flash in de jaren tachtig en negentig? Recentelijk bundelde Leone haar werk in het boek Here I Am. Tot januari exposeert zij deze tijdsdocumenten van de artiesten in het Bronx Museum of the Arts. Doordat Leone afwachtend was – ook omdat ze maar weinig filmrolletjes had – maakte ze altijd „de juiste foto op het juiste moment” omschrijft de New Yorkse rapper Fab Five Freddy het in het voorwoord van Here I Am. Maar niet alleen haar foto’s van muzikanten zijn indrukwekkend, Leone’s verkenningen van de vrouwelijke vormen en bewegingen laten zien dat haar afwachtende stijl alleen maar beter is geworden met de jaren.