International Emmy Award voor Bianca Krijgsman

Bianca Krijgsman won vannacht in New York een International Emmy Award voor haar rol in de televisiefilm De Nieuwe Wereld. Een “totaal verraste” Krijgsman kreeg de prijs uitgereikt door de Amerikaanse acteur Amir Arinson, laat onze redacteur Jonas Kooyman vanuit de zaal in het New York Hilton Hotel weten. “Ze had geen speech voorbereid, omdat

Actrice Bianca Krijgsman won vannacht een International Emmy Award in New York voor de televisiefilm De Nieuwe Wereld.
Actrice Bianca Krijgsman won vannacht een International Emmy Award in New York voor de televisiefilm De Nieuwe Wereld. Foto Reuters / Andrew Kelly

Bianca Krijgsman won vannacht in New York een International Emmy Award voor haar rol in de televisiefilm De Nieuwe Wereld.

Een “totaal verraste” Krijgsman kreeg de prijs uitgereikt door de Amerikaanse acteur Amir Arinson, laat onze redacteur Jonas Kooyman vanuit de zaal in het New York Hilton Hotel weten.

“Ze had geen speech voorbereid, omdat ze ervan overtuigd was dat haar concurrentie te sterk was. Daar was ze oprecht over verrast: ‘Ik snap er niks van. Ik ging niet winnen!’, riep ze uit. Krijgsman droeg de award onder andere op aan haar moeder en de asielzoekers die figureerden in de film.”

Krijgsman werd genomineerd in de categorie ‘beste actrice’ voor haar rol in De Nieuwe Wereld (2013), een televisiefilm geregisseerd door Jaap van Heusden. De 46-jarige actrice liet vannacht Tuba Büyüküstün (20 Dakika), Olivia Colman
(Broadchurch) en Romina Gaetani (Televisión por la Justicia) achter zich. De International Emmy Awards zijn prijzen voor internationale tv-producties.

Promo van De Nieuwe Wereld

Krijgsman speelt in de film Mirte, een schoonmaakster die werkt in het aanmeldcentrum voor asielzoekers op Schiphol. Krijgsman is ook bekend van het cabaretduo ‘Plien & Bianca’, waar ook Plien van Bennekom onderdeel van is. Een week geleden liet Krijgsman bij RTL Late Night nog op komische wijze weten dat zij “niet zo bezig” was met het winnen van de Emmy.

Lees vanmiddag het verhaal van Jonas Kooyman over de Emmy-overwinning van Krijgsman in NRC Handelsblad.