Hulp met rijmen

Sinterklaas is weer in het land, dus verwachten vrienden en familie op Pakjesavond gedichten van u – geschreven met de hand. Wie wat hulp kan gebruiken bij het rijmen, hoeft niet meer bij bevriende Neerlandici, taalwonders of poëten te slijmen. U kunt gewoon RijmComputer voor iOS- en Android-apparaten downloaden en krijgt meteen bij elk woord een rijmende optie aangeboden.

De interface is simpel en wat ouderwets, maar stoort u zich als lezer zeker niet aan dit geklets. Wilt u rijmen op ‘pepernoten’, dan krijgt u meteen 22 prozaïsche woorden om uit te kiezen: van besloten tot quoten of als hekkensluiter vloten. U heeft werkelijk niets te verliezen. RijmComputer is zeker niet compleet, er zijn een hoop woorden die het vergeet. Maar met de app van ontwikkelaar Dion Olsthoorn kunt u zeker een heel eind komen, het is immers een handig hulpmiddel als in uw hoofd de woorden niet willen binnenstromen.