Het echte Zuiden

Het Amerikaanse Zuiden heeft niet de beste reputatie. Een van de vooroordelen: de mensen zijn bekrompen en racistisch. Met Southern Route probeert Tamara Reynolds een realistisch beeld te scheppen van de plek waar zij vandaan komt. Want hoewel zij niet ontkent dat de vooroordelen voor een deel waar zijn, constateert Reynolds dat alleen het Zuiden de schuld krijgt van racisme dat in het hele land te vinden is. Tegenover The New York Times betoogt de fotografe dat ‘Zuiderlingen’ ook een „ingetogen intrinsieke waardigheid” en „uitbundige genegenheid” bezitten, die zelden getoond wordt op beeldmateriaal. De foto’s die ze laat zien op haar Twitter-account onderstrepen de claim van waardigheid. De fotografe toont met haar beelden trotse subjecten die ondanks hun harde voorkomen warmte uitstralen. Reynolds gebruikt de natuur van de Verenigde Staten als een dankbare achtergrond om de menselijkheid van haar ‘Zuiderlingen’ te benadrukken.