Eindeloos gelaagd

De set van Clark vorige maand in Utrecht was prettig verstrooid, maar ging ook alle kanten uit. Zijn laatste en zevende Warp-album Clark daarentegen is verfrissend, veelzijdig en toegankelijk tegelijkertijd. Clark verbindt moeiteloos een ontroerend piano-introotje op ‘Strenght Trough Facility’ met ratelende fabriekstechno in het nummer erna (‘Sodium Trimmers’). Het gaat van trap-a-like tracks (‘Snowbird’) tot soepeltjes heupen losdraaidende techno in de stijl van Ben Klock in een nummer als ‘Unfurla’. Talent voor epische melodielijnen (‘Beacon’) en hypersnelle versnipperde beats (‘There’s a Distance in You’) deelt Clark met labelgenoot Aphex Twin. ‘The Grid in The Pearl’ had met die staccato oude rave pads zomaar een track van hem kunnen zijn. Net als bij Aphex Twin zijn de tracks eindeloos gelaagd in variaties op de arrangementen. Clark is als een toverbal: na iedere laag is er weer iets nieuws te ontdekken.