Dit is wat je vandaag moet weten

blank yellow adhesive note on white background with shadow

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Krijg jij die Rubik’s Cube maar niet opgelost? Ook twee speelgoedfabrikanten komen er niet uit. Ze ruziën al jaren over het merkenrecht van de kubus. Vandaag doet het Europese Hof van Justitie uitspraak.

Nog een rechtszaak vandaag. Tweedehands e-books verkopen, kan dat wel?

Zorgverzekeraars proberen je met de gekste extra’s over te halen om over te stappen. (Je hebt nog ruim vijf weken.) NRC Q zet de opvallendste polissen op een rij.

Weet jij hoe duur sieraden bij Tiffany & Co. zijn? Doe de quiz.

Poldernieuws

De Europese Commissie moet een stokje steken tegen de plannen van prijsvechter Norwegian Air. Dat vinden Air France KLM en Lufthansa, schrijft de Telegraaf.

Het merendeel van de winkels van het failliete Halfords blijft dicht, bericht RTL Z.

Het FD neemt vanochtend Philips onder de loep. Wat doet de afsplitsing van de lichtdivisie met de waarde van het bedrijf?

While you were sleeping… in the US

Het winkelseizoen is losgebarsten met de vroegtijdige Thanksgiving-uitverkoop. TechCrunch omschrijft het consumentenvertrouwen als solide, afgaand op de eerste cijfers.

Onbemande drones mogen commercieel worden ingezet door bedrijven, maar binnen strikte regels, schrijft The Wall Street Journal.

In The New York Times een verhaal over hardleerse banken. Nu is Citigroup weer beboet.

While you were sleeping… in Asia

De beursgang in Hong Kong van een Chinese producent van kernenergie kan wel eens de grootste van dit jaar worden, meldt de South China Morning Post.

Met de reputatie van het het Japanse Honda in de VS gaat het niet goed, aldus The Wall Street Journal. Zeker nu cijfers over fatale ongelukken niet blijken te kloppen.

China legt rails aan in andere landen. Treindiplomatie, noemt Bloomberg Businesweek dat.

NRC Q’s citaat van de dag

“That’s right. I’m just crazy about Tiffany’s!” - Audrey Hepburn als Holly Golightly in Breakfast at Tiffany’s

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q