Dat is zweten

foto Leon Neal / AFP
foto Leon Neal / AFP

Pittig, een wedstrijdje met ’s werelds beste rolstoeltennissers. Dat moet ook de Londense burgemeester Boris Johnson gedacht hebben toen hij de sporters gisteren in zijn stad verwelkomde. Woensdag begint in de Britse hoofdstad het NEC Wheelchair Tennis Masters event, waar de twintig hoogst geklasseerde spelers hun opwachting zullen maken. Aan het toernooi doen maar liefst vijf Nederlandse tennissers mee (Jiske Griffioen, Aniek van Koot, Marjolein Buis, Sharon Walraven en Maikel Scheffers). Volgens Johnson onderstreept de komst van het toernooi in Londen de erfenis van de Olympische Spelen, die in 2012 in de stad plaatsvonden, en is het een kans voor de inwoners om de paralympische sporters opnieuw aan het werk te zien. Het evenement is één van meeste prestigieuze toernooien buiten de traditionele Grand Slams om.