Kwart ziekteverzuim is werkgerelateerd

None
foto anp

Bijna de helft van de werknemers heeft zich vorig jaar minstens één keer ziek gemeld. Ongeveer een kwart hiervan had te maken met werk. Dat heeft het CBS gisteren bekendgemaakt. Voor 71 procent van de werknemers had het ziekteverzuim niets te maken met werk. Ziekteverzuim wegens werk komt het meest voor in de horeca, het onderwijs en de bouw.

In het vervoer en de bouw is verzuim vaak langdurig. Verder speelt leeftijd een rol: hoe ouder de werknemer, hoe langer het verzuim meestal duurt. Het verzuim duurt meestal langer als het verband houdt met het werk. Eerder werd bekend dat het ziekteverzuim onder Nederlandse werknemers was gedaald tot 3,7 procent. Per duizend mensen zitten er dus 37 mensen ziek thuis. Niet eerder was het ziekteverzuim zo laag.

    • NRC