Bewolking, regen

Deze week is het weerbeeld licht wisselvallig te noemen. Vooral later in de week zijn er opnieuw een aantal droge dagen met veel zon. Deze dinsdagavond ligt er echter ten zuiden van Nederland een storing klaar. De bijbehorende bewolking met een drupje regen trekt geleidelijk over het zuiden en westen van het land. Onder de wolkendeken verloopt de nacht iets minder koud met temperaturen rond een graad of 4. Woensdag overheerst dan ook de bewolking. Vooral in het westen leidt dat tot een drupje regen of motregen. In het oosten verloopt de dag een stuk minder grijs. Het lijkt daar veelal droog te blijven met zelfs ook wat zonneschijn. Daarbij wordt het maximaal 6 tot 10 graden. Donderdag trekt de storing naar het oosten van het land. In het westen is het droger. Wel blijft het ook daar veelal bewolkt.