Joris’ Wereld

None

NPO 1, 22.20-23.00u.

In Joris’ Showroom portretteerde Joris Linssen zes jaar lang excentrieke Nederlanders.

Voor zijn nieuwe programma Joris’ Wereld gaat hij wederom op zoek naar paradijsvogels. Deze keer gaat hij ook de grens over. Dit keer is er niet alleen meer aandacht voor individuen; in iedere aflevering maken we ook kennis met een opmerkelijke groep mensen. Twee aanpassingen in de formule die ervoor zorgen dat de makers weer even vooruit kunnen. Veel Nederlanders hebben een eigen wereld gecreëerd in het buitenland. Linssen ontmoet René Schoevers op het eiland La Palma. Schoevers is geboren in Indonesië, studeerde Chinees in Parijs, had een eigen bedrijf op de Filipijnen en woonde ooit in een luxe villa met eigen zwembad. Hij heeft inmiddels afscheid genomen van alle materiële zaken en rijkdom en leeft nu in alle eenvoud in een grot op het Spaanse eiland.

In midden-Frankrijk gaat Linssen ook op bezoek bij Kees Kok. Deze oud-bloemkolenkweker uit Lutjebroek heeft daar een kleine camping. Hier vangt hij regelmatig verslaafden op. Hij laat alleen niet iedereen toe. Zo wil hij liever geen ‘kakkers’ op zijn camping.

Joris’ Wereld is vijf weken lang te zien op NPO 1.