95 Ajax-supporters gearresteerd in Parijs

Ajax tijdens de training in Parijs gisteravond voorafgaand aan de wedstrijd tegen PSG in de Champions League.
Ajax tijdens de training in Parijs gisteravond voorafgaand aan de wedstrijd tegen PSG in de Champions League. Foto AP/Michel Euler

De Franse politie in Parijs heeft maandagavond 95 fans van de Amsterdamse club opgepakt. De arrestanten zouden in de buurt van de Eiffeltoren op de vuist hebben willen gaan met supporters van de Franse club Paris Saint Germain.

Van de arrestanten zitten er nog 54 vast. Toen de supporters werden opgepakt, zo rond middernacht, hadden ze wapens zoals boksbeugels en ijzeren staven en bivakmutsen bij zich. Geen van hen hadden toegangsbewijzen voor de wedstrijd PSG - Ajax, die vanavond wordt gespeeld in de Champions League. Omdat de Franse politie problemen verwachtte waren er slechts 850 kaarten beschikbaar gesteld aan Ajax. Gisteren waren bovendien 2.000 agenten op de been in Parijs.

Ajax is al uitgeschakeld voor kwalificatie voor de volgende ronde van het Europese miljoenentoernooi, maar kan zich nog plaatsen voor de Europa League als nummer drie in poule F, waarin ook FC Barcelona en APOEL Nicosia zitten.

    • Sam de Voogt