Arcadis gaat metrohaltes New York beschermen

Het Nederlandse bouwbedrijf Arcadis moet de metro van New York beschermen tegen hoogwater. Het bedrijf heeft de opdracht gekregen een systeem te ontwerpen dat moet voorkomen dat laaggelegen metrostations blank komen te staan. Met de opdracht is een bedrag van 26 miljoen euro gemoeid. Dat heeft het bedrijf zondag laten weten na berichtgeving van RTL Nieuws. De opdracht is verstrekt door de dienst die het openbaar vervoer in New York regelt. Het is niet bekend hoeveel metrostations risico lopen op overstromingen. Het is ook niet bekend wanneer de bouw begint. Het is de eerste keer dat Arcadis de opdracht krijgt om metrolijnen te beschermen tegen wateroverlast. New York werd in 2012 zwaar getroffen door de orkaan Sandy. De stad werkt daarom aan een nieuwe waterkering en kijkt daarbij met een schuin oog naar Nederland.

    • Novum