Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Versiercoach Julien Blanc bewijst vrouwen juist een dienst

Zelden kregen we zo’n leerzaam kijkje in de keuken van de foute man, aldus journalist Anna Krijger. ‘De lekkerste wijven zijn het onzekerst, vergeet daarom niet hen als oud vuil te behandelen.” Het is maar een van de vele adviezen die de veelbesproken versiercoach Julien Blanc zijn mannelijke pupillen op het hart drukt. Wereldwijd geeft

Illustratie Nate Beeler

Zelden kregen we zo’n leerzaam kijkje in de keuken van de foute man, aldus journalist Anna Krijger.

‘De lekkerste wijven zijn het onzekerst, vergeet daarom niet hen als oud vuil te behandelen.” Het is maar een van de vele adviezen die de veelbesproken versiercoach Julien Blanc zijn mannelijke pupillen op het hart drukt.

Wereldwijd geeft de Zwitserse Amerikaan workshops aan onzekere mannen die nog wel wat hulp bij het scoren van meiden kunnen gebruiken. In zijn cursus gebruikt hij onder andere een diagram met handige tips om een vrouw afhankelijk van je te maken. Hij bedoelt dit vaak als grap om aandacht te trekken voor zijn versiercursus.

„Zorg dat ze geen eigen inkomen heeft” of „maak haar bang”. Het diagram was eigenlijk ontwikkeld om mishandeling van vrouwen sneller te kunnen signaleren. Met de hashtag #ChokingGirlsAroundTheWorld vind je op Twitter video’s waarin Blanc vrouwen bij hun keel grijpt.

Julien Blanc is een held en wij vrouwen mogen hem dankbaar zijn.

Ongelijk loon voor gelijk werk? Niks geen collectieve verontwaardiging. Ondervertegenwoordiging in leidinggevende functies? Ach, dat ligt toch ook aan vrouwen zélf? Maar toen kwam Julien Blanc en opeens kregen wij vrouwen weer de geest. Enge mannen die manipulatieve trucjes op ons loslaten om ons zo snel mogelijk het bed in te krijgen, daar moeten we allemaal niks van hebben. En dus kwamen we in actie.

Lees verder in NRC Handelsblad: ‘Versiercoach Blanc bewijst vrouwen juist een dienst’ (€)