Federer wint Davis Cup met Zwitserland

Foto AFP

De Zwitserse tennissers hebben gisteren de Davis Cup gewonnen door Frankrijk in de finale te verslaan. Het is de eerste keer dat Zwitserland het landentoernooi heeft gewonnen. Roger Federer haalde gisteren op het gravel in Lille het beslissende punt binnen, door in drie sets van de Richard Gasquet te winnen. Daardoor kwam de stand in de finale op een onoverbrugbare 3-1. Daarmee maakte de 33-jarige toptennisser ook zijn eigen erelijst compleet – de Davis Cup had hij nog niet gewonnen. Federer, die in de aanloop naar de Davis-Cupfinale een rugblessure had, was vrijdag in zijn eerste partij nog weggeslagen door Gaël Monfils. De zeventienvoudig grandslamwinnaar herstelde zich zaterdag echter door samen met Stan Wawrinka het dubbel te winnen.

    • Novum