Arcadis helpt metro New York

Zandzakken voor metrostation in New York bij orkaan Sandy in 2012.
Zandzakken voor metrostation in New York bij orkaan Sandy in 2012. Foto EPA

Ingenieursbureau Arcadis moet de metro van New York beschermen tegen hoogwater. Het bedrijf heeft de opdracht gekregen een systeem te ontwerpen dat moet voorkomen dat laaggelegen metrostations blank komen te staan. Met de opdracht is een bedrag van 26 miljoen euro gemoeid. Dat heeft het bedrijf gisteren laten weten. De opdracht is verstrekt door de Metropolitan Transportation Authority, de dienst die het openbaar vervoer in New York regelt. Het is niet bekend hoeveel metrostations in risico lopen op overstromingen. Het is ook niet bekend wanneer de bouw begint en klaar moet zijn.

Het is de eerste keer dat Arcadis de opdracht krijgt om metrolijnen te beschermen tegen wateroverlast, verklaarde een woordvoerder. Hij kon nog niet aangeven hoeveel mensen aan het project zullen werken. New York werd in 2012 zwaar getroffen door de orkaan Sandy. Die richtte voor miljarden schade aan. De miljoenenstad werkt daarom aan een nieuwe waterkering. (Novum)