Nieuw stuk A4 tussen Dinteloord en Bergen op Zoom geopend

De nieuwe A4 tussen Dinteloord en Bergen op Zoom is vanochtend geopend voor verkeer. Hierdoor is de verbinding tussen Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen flink verbeterd; automobilisten reizen volgens Rijkswaterstaat bijna 30 procent sneller tussen Rotterdam en de grens met België. Door het jongste stuk A4 (tweemaal twee rijstroken) hoeven automobilisten niet meer de N259 door Steenbergen te gebruiken. De aanleg van de negentien kilometer snelweg is in 2012 begonnen. De kosten ervan, 275 miljoen euro, zijn gedeeld door Rijk, Noord-Brabant en de gemeente Steenbergen. De gemeente betaalde mee aan een weg onder de Steenbergse Vliet, het eerste aquaduct in Brabant. Alleen bij Delft-Schiedam ontbreekt nog een stuk A4. Die verbinding is waarschijnlijk volgend jaar gereed. (NRC)