Koud en mistig

Voor het eerst dit najaar krijgen we een koude nacht met temperaturen rond het vriespunt. Vanavond koelt het al snel af, waarbij mist kan ontstaan. Komende nacht wordt op veel meer plekken mist verwacht. Met zichten van 200 meter of minder kan het verkeer daar lokaal last van krijgen. In het binnenland daalt de temperatuur tot omstreeks het vriespunt, lokaal kan het nog iets kouder worden. Aan de grond gaat het op grote schaal licht vriezen. Morgen overdag lost de mist op, maar in het noorden kan dat tot in de middag duren. De zon breekt (soms) door en het wordt 7 tot 10 graden. Verder staat er een oostelijk briesje. Woensdag zijn de middagtemperaturen vergelijkbaar. Op veel plekken is het grijs, bewolkt en valt soms een beetje regen of motregen. Donderdag wordt het wat zachter en is het droog, maar grijs.