Ne me quitte pas

None

NPO 2, 20.10-22.00u.

In een afgelegen dorpje in België praten de Vlaamse Bob en de Waalse Marcel geregeld over zelfmoord.

Wanneer het ze echt te veel wordt, zullen ze samen een eind aan hun leven maken onder de levensboom van Bob, is de afspraak die ze gemaakt hebben.

De twee mannen hebben allebei veel verloren in hun leven. Zo ligt Marcel in een scheiding. Ook Bob is zijn geliefde kwijtgeraakt.

Samen brengen ze de tijd door met houthakken, vieren ze carnaval in de dorpskroeg en proberen ze de zoon van Bob te vinden, wat mislukt. De rest van de tijd wordt aan de keukentafel gevuld met drank, heel veel drank.

Bier en rum zijn een vlucht uit het troosteloze bestaan van de twee mannen. Toch lukt het hen met humor naar hun situatie te kijken en vertellen ze open over hun problemen. Uiteindelijk besluit Marcel om te stoppen met drinken, hij gaat een afkickkliniek. Bob vergezelt hem naar het intakegesprek.

Deze in directe stijl gefilmde documentaire is gemaakt door de jonge filmmakers Niels van Koevorden en Sabine Lubbe Bakker. Ze wonnen met hun „tragikomische ode aan de mislukking” dit jaar het Gouden Kalf voor de beste lange documentaire.