Dit is wat je vandaag moet weten

blank yellow adhesive note on white background with shadow

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht

Vandaag gaat het in Angola opgerichte bouwbedrijf Mota-Engil naar de Amsterdamse beurs. De afgelopen vijf jaar kwamen er meer vreemdelingen naar Amsterdam: een overzicht.

De chocola raakt op. Althans, dat valt af te leiden uit talloze onheilsberichten van de laatste dagen. NRC Q zocht uit hoe het echt zit.

Leiden kun je leren. En uit nieuw wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het nog makkelijk is ook. Je hebt maar drie stappen nodig.

Poldernieuws

Een grote opdracht voor Arcadis. Het Nederlandse bouwbedrijf gaat de meest kwetsbare metrohaltes van New York versterken, aldus RTL Nieuws.

Brussel werkt aan een stimuleringsfonds om het aantal investeringen op te krikken, zo weet het Financieel Dagblad te vertellen.

Een nieuwe trend; de kruidenier zonder verpakking. nrc.next schrijft over Bag&Buy dat bijna 75.000 euro wist op te halen met crowdfunding.

While you were sleeping… in the US

Medeoprichter Whitney Wolfe heeft nog een appeltje te schillen met Tinder. Volgens TechCrunch lanceert ze een eigen datingapp: Bumble.

Budweiser verruilt de karakteristieke Schotse trekpaarden voor Jay-Z, meldt The Wall Street Journal.

Tribune Publishing heeft een personeelscrisis bezworen door een omstreden wijziging in het vakantiebeleid te schrappen, schrijft Bloomberg.

While u were sleeping… in Asia

Na een moeilijk jaar wil Samsung het bedrijf een nieuwe impuls geven. Dus gaat het management flink op de schop, schrijft The Wall Street Journal.

De overname van het Australische Network Ten wordt volgens The Sydney Morning Herald heel spannend.

Cambodia begint een trekpleister te worden voor Chinese toeristen, constateert Asia Nikkei Review.

NRC Q’s citaat van de dag

“A leader is a dealer in hope.” - Napoleon Bonaparte, oud-keizer der Fransen

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • Camil Driessen