253 keer Messi, maar dít is de echte Goal van het Weekend

2014-11-22 00:00:00 AMSTERDAM - Luciano Slagveer (L) scoort de 1-0 voor Heerenveen. Nicolai Boilesen van Ajax is verslagen. Rechts Thulani Serero van Ajax en Daley Sinkgraven van Heerenveen. ANP OLAF KRAAK
2014-11-22 00:00:00 AMSTERDAM - Luciano Slagveer (L) scoort de 1-0 voor Heerenveen. Nicolai Boilesen van Ajax is verslagen. Rechts Thulani Serero van Ajax en Daley Sinkgraven van Heerenveen. ANP OLAF KRAAK

Dit weekend was het all about Messi. Lionel kon de grootste doelpuntenmaker in de geschiedenis van het Spaanse voetbal worden. En dat lukte. Maar de mooiste treffer van de afgelopen dagen kwam van de Nederlandse velden.

3. Brett Gravatt (Penn State Athletic)

Schoolvoetbal, dat is het feitelijke niveau waarop Penn State acteert. Of zoals de Amerikanen het zeggen: college soccer. Over Brett Gravatt valt dan ook weinig te zeggen, maar zijn treffer mocht er zeker zijn. Leuke bewegingen vooraf en prima vervolg:

2. Lionel Messi (FC Barcelona)

Tsja, wat moet je nog over deze man zeggen? Momenteel draait er een documentaire op het IDFA over Messi, die toch nog maar 27 jaar is. Dit weekend werd hij middels een hattrick topscorer van de Spaanse Primera Division aller tijden. Hij verdrong Telmo Zarra, het icoon van Atheltic Bilbao, die met 251 goals sinds 1955 onaantastbaar bovenaan leek te staan. Cristiano Ronaldo (29) staat op 197, Messi nu op 253; allemaal te zien in deze half uur durende video. De mooiste van Messi dit weekend:

1. Luciano Slagveer (SC Heerenveen)

Maar had Messi ook de állermooiste? Nee. Her en der vlogen ze er aardig in. Hulk liet zich weer eens zien bij Zenit en Omar Perez (Santa Fe) had een aardige stift. Maar de vliegende volley van Luciano Slagveer tegen Ajax bekoorde toch zeker het meest:

    • Jules Seegers