Ajax vindt dreigement van Parijs overdreven

Ajax heeft zich kritisch uitgelaten over de noodverordening die is afgegeven in Parijs. De lokale overheid heeft besloten dat Ajax-fans die morgen zonder kaartje voor de wedstrijd tegen Paris Saint-Germain in de Franse hoofdstad zijn, maximaal zes maanden achter de tralies kunnen verdwijnen. Overdreven, zegt een woordvoerder zaterdag.

Naast de celstraf lopen de Ajax-fans, zo hebben de Parijse autoriteiten vorige week laten weten, het risico op een boete van 30.000 euro. Tevens zouden ze een stadionverbod van een jaar in Frankrijk krijgen. Eerder besloot PSG al dat er maar 850 Ajax-supporters welkom zijn en er mogen geen fans bij de training zijn.

Redenen voor de maatregelen zijn dat de Franse politie signalen heeft dat supporters van Ajax en PSG de confrontatie met elkaar willen aangaan. Verder hebben de Nederlandse voetbalfans sowieso een slechte naam in Frankrijk. In 2006 misdroegen supporters van Feyenoord zich in Nancy zodanig, dat de Rotterdamse club uit het toenmalige UEFA Cup-toernooi werd gezet.

„Ik begrijp dat ze de maatregelen nemen. Zij willen preventief een signaal afgeven. Maar dreigen met maximale straffen is overtrokken”, zei de woordvoerder.

Volgens Ajax zijn er flink wat mensen die een retourtje naar Parijs hebben geboekt, maar geen kaartje voor de wedstrijd hebben. Zij hoeven zich geen zorgen te maken. Alleen supporters die dreigen de boel te verstoren, kunnen worden opgepakt. (Novum)