45 doden bij zelfmoordaanslag

Een zelfmoordaanslag tijdens een volleybaltoernooi in het oosten van Afghanistan heeft gisteren aan ten minste 45 mensen het leven gekost. Tientallen anderen raakten gewond. De gouverneur van de aan Pakistan grenzende provincie Paktika zei dat de aanslag plaatsvond tijdens een drukbezocht toernooi. De dader had zich te voet in het publiek gemengd. De aanslag is een van de dodelijkste van dit jaar in Afghanistan. De Talibaan voerden hun aanvallen op de regering in Kabul op vanwege het verwachte vertrek van buitenlandse troepen uit het land. Het Afghaanse parlement keurde gisteren echter nieuwe afspraken met de Verenigde Staten en de NAVO goed. Die moeten ertoe leiden dat er toch ook na de jaarwisseling nog buitenlandse troepen in Afghanistan blijven.

    • Ap